Tehnika navodnjavanja

Ušteda dragocjene nam vode

Voda je dragocjeno prirodno bogatstvo. S istom se trebamo ophoditi razumno. Zašto trošiti čistu pitku vodu za zalijevanje, ako za to postoje i drugi izvori vode?

Vodu možemo uzeti s raznih mjesta: cisterni za kišnicu, potoka ili podzemnih voda. Srećom prilikom transporta vode više nismo osuđeni na kantu za zalijevanje.

Komforne pumpe transportiraju vodu na puno udobniji način. U vrtlarstvu se mogu primijeniti na razne načine. Na mjestima na kojima je to potrebno povećat će pritisak vode, služe za ispumpavanje i prepumpavanje vode, te čak mogu cijelu kuću opskrbljivati tehnološkom vodom. A njihov način rada je u potpunosti automatiziran.

 • Pumpe za navodnjavanje

  Korištenje alternativnih izvora vode

  Krastavci, rajčice i geranije za svoj rast ne trebaju nužno pitku vodu. Pumpe za navodnjavanje omogućuju Vam ujedno i optimalno korištenje alternativnih izvora vode poput cisterni za kišnicu, vlastitog bunara, dubinskih izvora ili cisterni.

 • Sistemi za kišnicu

  Za kuću i vrt

  Korištenjem sustava za prikupljanje kišnice možete uštedjeti dragocjenu pitku vodu. Sveobuhvatni sistem za vrt preuzima kompletno navodnjavanje vrta, dok sistem za kuću i vrt dodatno osigurava dostatne količine kišnice za perilicu za rublje i vodokotlić.

  Ugradnja se odvija na sljedeći način:

  U zemlju se stavlja spremnik koji je spojen s krovnim olukom, sistemom za filtriranje i pumpom za vodu. Sveobuhvatni sistem za kuću dodatno iziskuje zaseban vod za kišnicu, na koji će se priključiti Vaši WC-i i Vaša perilica za rublje.

 • Pumpe spremnika za kišnicu

  Uglavnom sadržana u isporuci

  Spremnici za kišnicu dostupni su u različitim izvedbama. Uglavnom se uz spremnike isporučuje i odgovarajuća pumpa.

  Sistemi koji služe za navodnjavanje vrta mogli bi se koristiti i za opskrbu kuće.

 • Kućni vodovod

  U potpunosti automatizirana opskrba

  Kućni vodovodi u potpunosti automatizirano opskrbljuju perilice za rublje, vodokotliće i kućne priključke tehnološkom vodom te su idealni za stacionarnu instalaciju u kući. Još praktičniji su automati za kućni vodovod: zahvaljujući informacijskom prikazu u svakom trenutku imate potpunu kontrolu nad količinom vode koja se transportira, pritiskom ili smetnjama u sistemu.