Savjetnik za vrtne kućice

Od temelja do krova – savjeti!

Naša široka ponuda obuhvaća sve: od kućica za dječju igru, vrtnih spremišta s dodatkom za skladištenje drva do vrtnih kućica u koje bi se najradije uselili. Stoga Vašu novu vrtnu kućicu precizno planirate i prilagodite vlastitim potrebama.

Temeljna ploča ili trakasti temelj?
Gdje želite postaviti Vašu vrtnu kućicu? Najbolji odabir je brižno pripremljena podloga: čvrsti temelj jamči dugotrajnost, stabilnost i kompatibilnost s dimenzijama Vaše vrtne kućice. Izloženost neprestanoj vlazi na taj način ima minimalan utjecaj na vrtnu kućicu. Odgovarajuće nacrte za temelje možete potražiti kod OBI-a.

 • Temeljna ploča

  Jednostavno rješenje

  Jedno od jednostavnih rješenja je temeljna ploča: Potrebno je iskopati površinu do dubine od 30 cm. Na sloj šljunka debljine 15 cm stavlja se PE- folija, na koju se stavlja betonski sloj debljine 6 cm. U beton se stavlja armatura od čelične mreže te se popunjava ostatkom beton. Beton se treba stvrdnuti i osušiti.

  Prednost:

  Jednostavna izvedba.

  Nedostatak:

  Potrebna je velika količina betona.

 • Trakasti temelji

  Zaštita od mraza

  Trakasti temelji, postavljeni ispod nosivih zidova, predstavljaju povoljnije rješenje te ujedno posjeduju zaštitu od mraza. Na površini tlocrta iskopajte tlo do dubine od 20 cm, a ispod vanjskih zidova dodatni jarak dubine 60 cm i širine oko 30 cm.

  Prednost:

  Povoljnije od temeljne ploče, trajna zaštita od mraza.

  Nedostatak:

  Kako bi se postigla zaštita od mraza, temelji se moraju nalaziti minimalno 80 cm ispod nivoa tla.

Ostale teme